Fra karting til Formel 1

Det er ikke alle der er klar over at alle de store Formel 1 kørere har startet deres karriere i karting. Det er måske overraskende for nogen, men når man tænker på at Formel 1 vogne i deres udformning ikke er meget andet end forvoksede gokarts, så burde det ikke være nogen overraskelse alligevel.

Formel 1 vogne er selvfølgelig meget mere komplicerede end karts, og på grund af de høje hastigheder som Formel 1 bilerne kan komme op på – omkring 350 kilometer i timen – er aerodynamik en meget vigtig faktor i Formel 1, hvorimod det er en  mindre væsentligt faktor i karting. Men grundlæggende principper bag køreteknikken er de samme, og der kan argumenteres for at der er flere lighedspunkter mellem karting og Formel 1 end for eksempel Formel og Touring – hvilket er væddeløb med biler i fuld almindelig størrelse.

De to kørere der dominerer dette års World Cup i Formel 1, nemlig Nico Rosberg og Lewis Hamilton har begge startet deres karriere i karting. Nico Rosberg da han var 10 år gammel og Lewis Hamilton da han var otte. Og det er ikke nogen overdrivelse at sige at netop disse to kørere dominerer World Cup’en i år.

Nico Rosberg giver lige nu 1,60 og Lewis Hamilton står til 2,20. Den nærmest placerede er Daniel Ricardo med hele 60, hvilket viser med al tydelighed at der er en klar forventning om at en af de to vinder. Det skal dog nævnes at, eftersom både Nico Rosberg og Lewis Hamilton kører for Mercedes, så er der en større chance – eller risiko om man vil – for at de begge kan blive ramt af samme type tekniske uheld. For øjeblikket har Nico Rosberg overtaget i den duel som F1 er blevet til i år, men det er de færreste der tør afskrive Lewis Hamilton, der jo startede sæsonen som favorit.