Hvad kræver det at komme i gang med karting?

Går sønnike derhjemme og drømmer om at blive den nye Kevin Magnussen? Fedt! Som forælder vil du naturligvis gerne give liv til drømmene, men spekulerer også på, hvad det koster dig. Her får du et indtryk af, hvad det koster at dyrke karting-sporten, når man er nybegynder.

Lad os være ærlige. Det er ikke helt billigt at dyrke karting-sporten, da den kræver en del udstyr. Til gengæld er det en sport, der vækker konkurrencegenet, en fantastisk køreteknik og et ægte adrenalinsus, og den kan dyrkes af alle, også piger.

Det vigtigste element i karting-sporten er selve gokarten. En nyskabelse i de danske gokartklubber er, at man nu langt de fleste steder tilbyder et længere introduktionsforløb, hvor køreren får lov til at låne gokarten, mens man kan mærke efter, om man brænder vildt og inderligt for sporten. Måske er man i virkeligheden mere til fodbold eller badminton? Som barn er det ikke usædvanligt, at man gerne vil teste sig selv inden for flere sportsgrene, måske endda på samme tid. Efter introduktionsforløbet i gokartklubben skal man imidlertid selv ud at investere i en gokart. Normalt vil man lægge ud med at investere i en brugt model, der nemt koster op mod 5000 kr. Når køreteknikken er blevet skærpet, kan man passende gå ud og investere i en endnu dyrere model.

Hertil kommer obligatorisk sikkerhedsudstyr som køredragt, hjelm, sko, handsker, briller og nakkekraver, der nemt løber op i en udskrivning på over 1000 kr. Investér altid kun i gokartudstyr, der overholder DASU’s tilladte sikkerhedsstandarder. Hos DASU vil du også kunne finde flere tips til, hvordan man kommer gang i sporten, og hvilke arrangementer der findes i de forskellige klubber rundt om i Danmark.

Selvom man er vild med motorsport, er der jo naturligvis intet krav om, at man skal dyrke sporten på eliteplan. Man kan også vælge blot at købe en billig gokart til leg i hjemmet og herigennem få udløb for fart og spænding!