Karting i Danmark

Der er rig mulighed for at komme i gang med karting i Danmark og hvis du kommer i gang med sporten vil du finde en meget veludviklet serie af klasser under hvilke der afholdes løb rundt omkring i landet.

De klasser der er godkendt af Dansk Automobil Sports Union (DASU) er delt op i to grupper:  ROTAX klasser og ROK klasser. ROTAX og ROK, også kendt under navnene Rotax Max og Vortex Rok, er to forskellig motortyper. Der køres for øjeblikket i de følgende klasser under DASU: Cadett MINI, hvilke er den mindste klasse hvor man kan begynde allerede som 6 årig som miniput, og som 8 årig i Kadett Mini.

KartHerefter kommer Kadett Junior klassen, medstørree motorer og højere aldersgruppe (10-14 år). Den næste klasse er KFJ, hvor ”J” står for ”junior” og herfter den almindelige KF klasse. Over KF ligger KZ klassen og til sidst KZ XL, hvor der også er plads til at de store drenge og piger i alle aldre kan ræse.

Der afholdes så løb rundt omkring i landet, og placeringer ved disse løb giver point som tæller ved den samlede placering i det årlige klassement. På den måder ligner hver klasse det system vi kender fra Formel 1-World Cupen. De kørere som deltager i mange løb rundt omkring i landet bruger selvsagt en del tid og penge og tid på det, men man behøver selvfølgelig ikke at starte med at få sin egen kart og tage til løb rundt omkring i landet.